Aktuality

30LED2018

Zpěvák Bono investoval do FinTechu

VaroMoney, fitech společnost která poskytuje služby mobilního bankovnictví v USA, uzavřela své B investiční kolo. Společnost v něm získala 45 mil. USD od venture fondu The Rise Fund, který spoluzakládal zpěvák Bono.

25LED2018

Kreditech uzavřel partnerství s Mambo

Společnost Kreditech, německá fintech společnost na půjčování pomocí vyhodnocování alternativních dat, plánuje expandovat do Indie. Na expanzi využije spolupráci s Mambo a její bankovní platformu.

23LED2018

Banka Chase bude půjčovat na koupi automobilů přes fintech platformu

Banka JPMorgan Chase uzavřela spolupráci s fintech půjčitelem Autofom. Banka bude investovat do půjček poskytnutých přes platformu na koupi automobilů v USA.

18LED2018

Funding Circle směřuje na burzu

Společnost Funding Circle, největší světový poskytovatel kolektivních půjček pro malé a střední podnikatele, podle Sky News zahájila přípravu svého vstupu na britskou burzu cenných papírů. Podle zpráv se má IPO uskutečnit na podzim 2018. Společnost to zatím nepotvrdila.

16LED2018

Kdo je nejhodnotnější fintech poskytovatel půjček? Asi budete překvapeni

Společnost GreenSky, která nabízí půjčky na prodejních místech v USA, ukončila investiční kolo v hodnotě 200 mil. USD.

12LED2018

Znáte FinTech scénu na Slovensku?

BoostLabs zmapovali slovenskou FinTech scénu. Mezi hlavními FinTech společnostmi nechybí i Žlutý meloun.

11LED2018

Brusel se chystá podpořit Fintech sektor

Brusel navrhne přeshraniční Evropskou směrnici, která pomůže fintech společnostem fungovat v rámci několika zemí Evropské unie. Chce tím bojovat v konkurenci s USA a Asie.

09LED2018

Investec a MarketInvoice uzavřeli partnerství za 50 mil. liber

MarketInvoice, společnost poskytující kolektivní půjčky na profinancování faktur ve Velké Británii, zvýší svůj objem financí pomocí investice od banky Investec Asset Finance v hodnotě 50 mil. liber.

04LED2018

FinTech půjčovatel peněz Billie získal 10 mil. EUR

Téma plně automatického schvalování úvěrů se v rámci fintech komunity diskutuje již delší dobu. Jeden z jejích hlavních protagonistů před nedávnem získal ve svém A investičním kole částku 10 mil. EUR.

02LED2018

Banka N26 uzavřela partnerství s Younited Credit

Německá online banka N26 aktuálně nabízí své služby v 17 zemích Evropy. Její hlavní produkty jsou standardně spouštěny v Německu a následně se dostávají do dalších zemí. Banka nedávno uzavřela partnerství se společností kolektivního půjčování ve Francii Younited Credit.