Aktuality

29PRO2017

Affirm dosáhl valuace 1,5 mld. USD

Společnost Affirm, alternativní poskytovatel úvěrů v USA, který založil bývalý spoluzakladatel PayPalu Max Levchin, aktuálně ukončuje své nové investiční kolo, po kterém se zařadí mezi jednorožce, tedy společnosti kterých s hodnota převyšuje 1 mld. USD.

27PRO2017

Cambridge report: Fintech poskytovatelé půjček dále rostou

Podle nového report Cambridge Centre alternativní poskytovatelé půjček ve Velké Británii vzrostly oproti roku 2016 o 43 % a dosáhly hodnoty 4,6 mld. liber.

21PRO2017

MoneyMe získalo 120 mil. dolarů na investice do půjček

Společnost MoneyMe, australský poskytovatel kolektivních půjček, získal částku 120 mil. australských dolarů na investice do půjček poskytnutých přes společnost. 100 mil. AUD poskytl investiční fond z New Yorku Fortress Investment Group a 20 mil. AUD australská společnost Evans & Partners.

19PRO2017

Britská Národní Banka varuje: Banky podceňují hrozbu fintech společností

Profitabilita a rizikový profil britských bank je ve výrazném ohrožení ze strany novodobých finančně-technologických společností, varuje Britská Národní Banka. Zároveň doplňuje, že řada velkých bank tuto hrozbu nevnímá, nebo podceňuje.

14PRO2017

Investice do britských fintechov dosahují další rekordy

Za první tři kvartály roku 2017 se do britských fintech společností investovalo až 2,1 mld. liber. Je to téměř dvakrát vyšší hodnota jak to bylo za celý rok 2016.

12PRO2017

Banka BNP Paribas koupila 10% podíl ve fintech společnosti Caple

Kromě vstupu do společnosti, uzavřela banka se společností Caple partnerství a strategickou spolupráci za účelem přípravy nové platformy pro online poskytování půjček malým a středním podnikatelům v Evropě.

07PRO2017

Banka Westpac koupila podíl ve fintech společnosti BrickX

Westpac, jedna z největších Australských bank získala podíl ve fintech společnosti BrickX, která umožňuje lidem investovat do nemovitostí. Westpack už v minulosti investovala do více fintech společností, včetně portálů kolektivního půjčování.

05PRO2017

Žebříček FINTECH 100 pro rok 2017

Odvětví finančních služeb prochází významnými změnami, které jsou akcelerované zejména novými finančně-technologickými společnostmi.