Aktuality

31BŘE2016

loanDepot a Avant spojují síly

Společnost loanDepot, poskytující kolektivní půjčky v USA na koupi nemovitostí, uzavřela strategické partnerství s Avant, dalším významným poskytovatelem kolektivních půjček. Avant od svého vzniku poskytlo půjčky v hodnotě přes 2 mld. USD.

29BŘE2016

Western Independent Bankers se spojili s Bizfi

Western Independent Bankers (WIB), aliance 600 komunitních bank, uzavřela partnerství se společností Bizfi, která agreguje 15 poskytovatelů kolektivních půjček pro malé a střední podnikatele. V rámci partnerství budou mít banky přímý přístup na platformu a mohou do půjček přímo investovat.

24BŘE2016

LendInvest získal 17 mil. GBP

Společnost LendInvest, poskytující kolektivní půjčky na financování nemovitostí ve Velké Británii, získala v rámci svého B investičního kola částku až 17 milionů. GBP. Hlavním investorem byl investiční společnost Atomic, která byla v minulosti založena Niklasa Zennstromo, spoluzakladatelem společnosti Skype.

21BŘE2016

Prosper a Home Advisors uzavřely strategické partnerství

Společnost Prosper, druhý největší poskytovatel kolektivních půjček v USA, uzavřela strategické partnerství s HomeAdvisors. HomeAdvisors je jednou z největších platforem pro poskytování služeb spojených s renovací a rekonstrukcí bydlení v USA. Má více než 35 mil. klientů.

18BŘE2016

Izraelská crowdfunding platforma iAngels získala 14 mil. USD

Společnost iAngels, která provozuje crowdfundingovú platformu v Izraeli, získala ve svém B investičním kole částku 14 mil. USD. Oblast skupinovému je v Izraeli velmi populární. Jen před pár dny získala podobná platforma OurCrowd od investorů částku 10 mil. USD.

16BŘE2016

Avant překročil hranici 3 mld. poskytnutých půjček

Společnost Avant, která poskytuje kolektivní půjčky v USA, dosáhla významného milníku a překonala hranici 3 mld. USD poskytnutých půjček.

14BŘE2016

Banky již nekontrolují svou budoucnost

Podle průzkumu Economist Intelligence Unit sami bankéři předpokládají, že do roku 2020 bude finanční svět do značné míry tvarovaný technologiemi a novými finančně-technologickými společnostmi. Nejvíce se to projeví v oblasti půjčování, platebních služeb a v oblasti správy majetku.

11BŘE2016

Auxmoney získala investici od investiční společnosti ze skupiny ProSiebenSat.1

Společnost Auxmoney, která poskytuje kolektivní půjčky v Německu, uskutečnila své D investiční kolo. Hlavní investor, který se tohoto kola zúčastnil, byl fond Seven Ventures, což je investiční společnost patřící do mediální skupiny ProSiebenSat.1

09BŘE2016

Mondo získalo 1 mil. liber za 1 minutu

Plně digitální banka Mondo získala za 1 minutu a 36 sekund částku až 1 mil. liber. Událo se tak na crowdfundingové platformě Crowdcube.

07BŘE2016

Jamie Dimon o financích: Kdo vlastní budoucnost?

Jamie Dimon, CEO světové banky JPMorgan Chase, poskytl rozsáhlý rozhovor pro agenturu Bloomberg. V rozhovoru se ve velkém věnuje i novým FinTech společnostem zejména v oblasti kolektivního půjčování a tomu, jaké hrozby ale i možnosti přinášejí pro tradiční banky.

04BŘE2016

zip Money uzavřel dohodu s Victory Park Capital za 108 mil. USD

Victory Park Capital, jeden z nejznámějších fondů, který investuje do FinTech společností a zejména do oblasti kolektivního půjčování poskytl australské společnosti částku 108 mil. USD na investice do kolektivních půjček.

02BŘE2016

Ron Suber: Kolize Silicon Valley a Wall Street vygenerovala inovaci, jaká tu ještě nikdy nebyla

Ron Suber, prezident společnosti Prosper Marketplace, druhého největšího poskytovatele kolektivních půjček v USA, poskytl rozhovor pro Money Summit. Ron mluví o jeho zkušenostech z kolektivního půjčování, vizi pro další období jakož i o tom, proč banky a staré finanční instituce to odvětví tak láká.